Polityka prywatności 


Polityka prywatności sklepu https://wniemalowane.pl – „Sklep”


1. Informacje ogólne 
Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług oferowanych przez Sklep oraz związanych z funkcjonowaniem Sklepu.
2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Codifico Marcin Dryka z siedzibą w Paniówkach 44-177, ul. Powstańców Śląskich 82 NIP 6252194805 REGON 243060519.
3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego. 
4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
5. Sklep realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób: 
– poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
– poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”]. 
6. Sklep zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika. 
7. Dane osobowe podane w formularzu są przetwarzane w celu: 
– świadczenia usług oferowanych w Sklepie
– realizacji zamówień użytkownika
– przesyłanie newslettera
8. Sklep korzysta z usług zewnętrznych podmiotów, którym mogą być przekazane dane Użytkowanika, tj:
– dostawca towarów (InPost S. A., Poczta Polska S. A.)
– płatności internetowe (Dotpay Sp. z o. o.)

9. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych. 
10. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie. 
11. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
12. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis https://wniemalowane.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

W razie pytań co do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności, lub chęci skorzystania ze swoich uprawnień dotyczących danych osobowych napisz na adres e-mail: kontakt@wniemalowane.pl